Zoekwoordenonderzoek met de gratis tool Answer The Public

Content maken doe je voor jouw doelgroep. Als je wilt weten wat hen bezighoudt zul je je moeten verdiepen in de informatie waar zij naar op zoek zijn. Mijn favoriete tool om deze informatie te achterhalen is Answer the Public.

Zoekwoordenonderzoek met de gratis zoekwoorden tool Answer the Public

Ben jij ook schuldig aan het gebruiken van je onderbuikgevoel als het gaat om het kennen van je doelgroep?

Experts zijn hier soms heel slecht in. Vergeet daarom alles wat je denkt te weten over je doelpubliek. En plaats jezelf in hun schoenen. Dit lijkt eenvoudig. Maar dit is in de praktijk vaak een zeer moeilijke vaardigheid om onder de knie te krijgen.

Misschien heb je wel persona’s of doelklanten uitgewerkt. Vaak zijn deze persona’s gebaseerd op consumentenenquêtes of offline onderzoek. Volkomen geldige technieken natuurlijk. Maar vaak duur in tijd en geld.

Zoekmachine inzicht

Zoekmachine inzicht is daarom een prachtig instrument. Voor iedereen. Niet alleen voor SEO’s en paid search teams. Ook voor brede online marketeers, content marketeers of startende ondernemers.

Mensen typen vragen in Google die ze nooit aan hun facebook vrienden zouden stellen of aan een klantenonderzoek zouden vertellen.

Google is daarom een enorme bron van informatie over wat mensen écht willen weten. De suggesties van Google zijn gebaseerd op de verzamelde gegevens van zoekers zoals jij en ik. Gesorteerd op basis van de populariteit van die zoekopdrachten. Alles in real-time om de bezoeker te helpen sneller een antwoord te vinden.

Wat een mooie manier om de “gedachten” van je doelgroep te lezen. En ook een hele fijne vaardigheid om te hebben als je nadenkt over de content die je klanten aanspreekt.

Toch is op deze manier graven naar perfecte ondewerpen voor je content een tijdrovende bezigheid. Tijd die je niet hebt. En hiervoor is answerthepublic ontwikkeld.

Het stelt je in staat om je eigen sectorkennis te gebruiken om te ontdekken welke vragen er in jouw sector leven. Als jouw content een aantal van deze vragen beantwoord dan heb je doelgroep te pakken.

Laten we dit eens tot leven brengen met een voorbeeld….

Monique heeft een site die schoenen verkoopt en zij plant momenteel redactionele content voor september.

Najaar- en winterlaarzen worden een belangrijk product focus dus ze plant een paar blog posts over laarzen.

Na het gebruik van answerthepublic realiseert Monique zich dat mensen niet alleen informatie willen over laarzenstijlen. Ze zijn op zoek naar veel meer.

voorbeeld answer the public

Monique ziet dat er veel vraag is naar waar Aigle laarzen te koop zijn. En laat ze die nu net in haar assortiment hebben.

De gegevens die answerthepublic.com heeft geleverd wakkert bij Monique nieuwe ideeën aan die verder gaan dan alleen een artikel over Aigle laarzen.

Monique wil ook nuttig advies geven. Dus verkent ze answerthepublic een beetje meer en ziet dat ‘Laarzen met rokken’ een veel voorkomende vraag is.

Voor het eind van de zomer staat nu een trendzettend stuk gepland over ‘manieren om laarzen met rokken te dragen’. Monique is ook van plan om een aantal modebloggers te benaderen om ook mee te werken aan haar blog.

Wees specifiek…

Door het ultieme antwoord op sommige van deze vragen te creëren, stappen we af van algemene blog posts en zijn we specifiek voor onze doelgroep.

Met de juiste promotie zullen de blog posts gevonden worden en kan er nog jaren naar verwezen worden.

Het is dit soort content en erkenning die Google echt waardeert en zal helpen om zowel de blog als de website hoger in de zoekresultaten te krijgen, waardoor het publiek van de blog toeneemt, wat, als alles op elkaar is afgestemd, een positieve invloed zal hebben op de verkoop. Simpel toch?

Uw onderwerpen voor een contentcampagne moeten worden geoptimaliseerd voor de zoekwoorden met het grootste zoekvolume, toch? Hoe groter hoe beter.

Fout.

Gaan voor het onderwerp met het grootste zoekvolume betekent niet altijd dat dit het beste publiek oplevert voor je content.

Natuurlijk kan zoekwoorden volume onderzoek een belangrijk onderdeel zijn van het verzamelen van inzichten. Maar wist je dat de gegevens die hieruit voortkomen enigszins onbetrouwbaar ijn.

Vind je het niet vreemd dat google suggesties geeft terwijl je typt (gebaseerd op echt gebruikersgebruik) maar dat hun advertentie keyword tool je vervolgens vertelt dat er niemand zoekt op die term. Mmmm.

Vergeet de cijfers. Concentreer je op het inzicht en de long tail ervan.

Heel veel mensen zoeken naar “schoenen”. Dit is geen nuttig inzicht als je nadenkt over welke content je gaat maken.

Maar…begin maar eens te typen in google…. “schoenen voor “

Ik heb zojuist 5 ideeën opgedaan voor content en om potentiële doelgroepen te bereiken. Jij toch ook toch?

Probeer het zelf eens?

“Jouw zoekwoord” voor…

Door het toevoegen van het woord voor verdiep je je in de potentiële motivaties en problemen van mensen in de markt voor schoenen. Het inzich in probleem en motivatie inzicht is GOUD.

Als je dit onder de knie hebt, heb je de eerste stap gezet om ijzersterke content te ontwikkelen.

Answer The Public heeft een gratis versie en een pro versie. Met de gratis versie kun je per IP adres dagelijks twee termen analyseren. Voor veel kleinere organisaties geeft deze gratis versie voldoende mogelijkheden om aan een goede content strategie te bouwen.

Plaats een reactie